Symaraton...

uuuuuu nu är jag trött i huvud och ben och rygg värker. Men det är självförvållat och jag har haft mycket nöje på vägen *skratt*. Ägnade småtimmarna igår kväll till att prova göra en ny variant av omlottröjan, nu med lång ärm och lite modifiering i omlotten, Och så ritade jag ett mönster till en annan tröja med inspiration från bl a Ottobre och ett mönster de har till pojkar från stl 98 eller om det var 92 och uppåt. Var ju bara tvungen att testa det lite innan läggdags ;-). Men det var allt jag hann med igår. Idag har det blitt desto mer timmar vid symaskinen och jag har betat av en rejäl hög med tillklippta plagg. Det enda som nu inte är färdigställt är en turkos jumpsuit i manchester, men den vill jag ta när jag är helt fräsch i huvudet.
 Nu börjar jag med att bildbomba er lite så skall jag skriva sedan...om jag orkar ;-)
Ok här är då texten, innan jag somnar sittandes. Igår kväll blev alltså de två första alstrena sydda, en t-shirt med v-ringning och en tre olika tyger (detta är dock inte en "man-tager-vad-man-haver" utan jag har ritat mönstret så att man ska ha olika tygdelar). Inga konstigheter med att sy iordning eller rita upp denna. Den är dock inte provad ännu, så jag är lite nervös över hur halsringningen skall funka att få över huvudet. Trots att jag stickade ner sömsmånen med en gles raksöm tyckte jag det blev lite stumt, men vi får se, kanske kan ta en sådan tröja till sonen imorgon. Ja, den är i stl 80 förresten! Tröja nummer 2 också den i stl 80 och det är alltså min omlottröja som jag kommer ha med i mitt basutbud om jag kommer igång med lite hobbyförsäljning. Denna gång är det bara dubbelt tyg över själva bröstpartiet, ner över magen är det enkelt tyg. Blev inte helt nöjd dock eftersom tyger bubblade sig en del där, men jag har kommit på ytterligare en ändring som troligen kan råda bot på den detaljen, så jag måste helt enkelt prova att sy en till. Gillade dock de härliga gröna färgerna och tröjan är fin på sonen. Stl 80 även på denna.
Den turkos/bruna t-shirten är i stl 110 till äldsta sonen. Mönstret från Ottobre och jag har tidigare använt det när jag gjort en t-shirt i en kombination av kanintyget från JNYdesign och E-slöjds trikå. Stilren och snygg. När jag ända hade den ljusare turkosa tråden framme spolade jag upp lite extra mycket undertråd för att kunna jobba vidare med regnbågstyget från Stoff & Stil. En pyjamas i stl 98 & en tröja i stl 80 båda med bruna muddar/kantband. Tyckte det blev riktigt snyggt med brunt till faktiskt. Lite jordfärg med ibland alla himlens färger ;-) de här modellerna är ju gamla bekantingar vid det här laget så de kan jag snart sy i sömnen ;-) Kul när det går snabbt, för det gör inte t-shirtarna med en massa olika tygbitar. Eller jo, hyfsat snabbt, men det kan gå fortare.
Därefter en långärmad tröja i brun/svartrandig samt brun/olivgrönrandig trikå från E-slöjd. Mönstret är detsamma som till t-shirten i stl 110. Ja tröjan är också i 110 och det är tröjan som är grundmodellen i Ottobre. Jag har dock skippat sömsmån, gjort den 116 på längden, men 110 på bredden. När jag hade sömsmån när jag sydde t-shirt första gången blev den ganska så stor till sonen. Tror det här skall bli bättre, men det återstår att se.
En röd/orangerandig mössa i E-slöjdstrikå, alltså det är spännande med mössor. Denna skulle vara i stl 74/80 (mönster från Baby cool) men den är bra mycket större. Tror t o m att jag klippte ut utan sömsmån och minstingen drunknar i den. Bäst satt den på snart 5-åringen och då är den ändå lite baggy och cool. Han gillar sin nya glada vårmössa! Har tjatat länge om en mössa så nu har han den ;-)
Avslutningen är en tröja i samma modell som den första t-shirten. Mitt mål i barnens garderob är 7 t-shirtar och 7 tröjor vardera, likadant med byxor och så ett par varmare tröjor. Till minstingen är jag nog på god väg snart ;-) Det har ju blitt lite utbytt sedan jag började sy. Har faktiskt en laddning begagnat hemsytt som jag skall sälja av med.
Maskinen har skött sig utmärkt. Bara fått sprätta max 10 cm totalt på två olika plagg. Men oj oj så trött jag är nu. Men det får man väl vara efter 10 sydda plagg på ett dygn *skratt*. En lååång "arbetsdag"
Må gott!