Symaraton...

uuuuuu nu är jag trött i huvud och ben och rygg värker. Men det är självförvållat och jag har haft mycket nöje på vägen *skratt*. Ägnade småtimmarna igår kväll till att prova göra en ny variant av omlottröjan, nu med lång ärm och lite modifiering i omlotten, Och så ritade jag ett mönster till en annan tröja med inspiration från bl a Ottobre och ett mönster de har till pojkar från stl 98 eller om det var 92 och uppåt. Var ju bara tvungen att testa det lite innan läggdags ;-). Men det var allt jag hann med igår. Idag har det blitt desto mer timmar vid symaskinen och jag har betat av en rejäl hög med tillklippta plagg. Det enda som nu inte är färdigställt är en turkos jumpsuit i manchester, men den vill jag ta när jag är helt fräsch i huvudet.
 Nu börjar jag med att bildbomba er lite så skall jag skriva sedan...om jag orkar ;-)
Ok här är då texten, innan jag somnar sittandes. Igår kväll blev alltså de två första alstrena sydda, en t-shirt med v-ringning och en tre olika tyger (detta är dock inte en "man-tager-vad-man-haver" utan jag har ritat mönstret så att man ska ha olika tygdelar). Inga konstigheter med att sy iordning eller rita upp denna. Den är dock inte provad ännu, så jag är lite nervös över hur halsringningen skall funka att få över huvudet. Trots att jag stickade ner sömsmånen med en gles raksöm tyckte jag det blev lite stumt, men vi får se, kanske kan ta en sådan tröja till sonen imorgon. Ja, den är i stl 80 förresten! Tröja nummer 2 också den i stl 80 och det är alltså min omlottröja som jag kommer ha med i mitt basutbud om jag kommer igång med lite hobbyförsäljning. Denna gång är det bara dubbelt tyg över själva bröstpartiet, ner över magen är det enkelt tyg. Blev inte helt nöjd dock eftersom tyger bubblade sig en del där, men jag har kommit på ytterligare en ändring som troligen kan råda bot på den detaljen, så jag måste helt enkelt prova att sy en till. Gillade dock de härliga gröna färgerna och tröjan är fin på sonen. Stl 80 även på denna.
Den turkos/bruna t-shirten är i stl 110 till äldsta sonen. Mönstret från Ottobre och jag har tidigare använt det när jag gjort en t-shirt i en kombination av kanintyget från JNYdesign och E-slöjds trikå. Stilren och snygg. När jag ända hade den ljusare turkosa tråden framme spolade jag upp lite extra mycket undertråd för att kunna jobba vidare med regnbågstyget från Stoff & Stil. En pyjamas i stl 98 & en tröja i stl 80 båda med bruna muddar/kantband. Tyckte det blev riktigt snyggt med brunt till faktiskt. Lite jordfärg med ibland alla himlens färger ;-) de här modellerna är ju gamla bekantingar vid det här laget så de kan jag snart sy i sömnen ;-) Kul när det går snabbt, för det gör inte t-shirtarna med en massa olika tygbitar. Eller jo, hyfsat snabbt, men det kan gå fortare.
Därefter en långärmad tröja i brun/svartrandig samt brun/olivgrönrandig trikå från E-slöjd. Mönstret är detsamma som till t-shirten i stl 110. Ja tröjan är också i 110 och det är tröjan som är grundmodellen i Ottobre. Jag har dock skippat sömsmån, gjort den 116 på längden, men 110 på bredden. När jag hade sömsmån när jag sydde t-shirt första gången blev den ganska så stor till sonen. Tror det här skall bli bättre, men det återstår att se.
En röd/orangerandig mössa i E-slöjdstrikå, alltså det är spännande med mössor. Denna skulle vara i stl 74/80 (mönster från Baby cool) men den är bra mycket större. Tror t o m att jag klippte ut utan sömsmån och minstingen drunknar i den. Bäst satt den på snart 5-åringen och då är den ändå lite baggy och cool. Han gillar sin nya glada vårmössa! Har tjatat länge om en mössa så nu har han den ;-)
Avslutningen är en tröja i samma modell som den första t-shirten. Mitt mål i barnens garderob är 7 t-shirtar och 7 tröjor vardera, likadant med byxor och så ett par varmare tröjor. Till minstingen är jag nog på god väg snart ;-) Det har ju blitt lite utbytt sedan jag började sy. Har faktiskt en laddning begagnat hemsytt som jag skall sälja av med.
Maskinen har skött sig utmärkt. Bara fått sprätta max 10 cm totalt på två olika plagg. Men oj oj så trött jag är nu. Men det får man väl vara efter 10 sydda plagg på ett dygn *skratt*. En lååång "arbetsdag"
Må gott!

Produktutveckling ;-)

är precis vad jag hålle rpå med just nu. Har totat ihop ett nytt mönster. Eg. var det tänkt att det skulle bli en långärmad, men tyget räckte inte. Hade jag tänkt till lite ordentligare innan hade det nog gått att ordna till för jag har kommit på en förbättring som skall göras. På denna är tyget dubbelt hela vägen fram och det blidde lite väl tjockt, i alla fall när man använder E-slöjds tjocka trikå. Nästa modell som jag gör har jag ändrat så att det bara är dubbelt tyg i omlotten och sedan enkelt tyg över magen. Idén har jag fått från min egen omlotthoodie och tanken är att denna modell skall ingå i min egen "kollektion" om jag kommer igång med sömnaden ordentligt. Jag har kombinerat en rad detaljer som jag gillar som raglanskärning för ärmarna, omlotten eftersom det är smidigt att dra på. Tog inspiration från Meedom & Meedom, Allt om handarbete (vuxenmönstret) samt Ottobre. Ville inte ha omlott med knyt i sidorna utan tyckte det här blev en bra lösning. Så här är "prototyp t-shirten" på bild då:

  

Kommentera gärna! Skulle du kunna tänka dig en sådan tröja till DITT barn? Jag skall försöka hinna med en långärmad variant också under dagen!

En liten födelsedagspresent...

på temat matlagning & bakning knåpade jag ihop igår förmiddag i all hast. Blev nöjd med resultatet det kvicka arbetet till trots. Min syster fyllde 20 år tisdags och jag fixade alltså ett förkläde och grytlappar och så fick hon en hel massa bakbrylar som inhandlades på ÖoB, verkade vara en hel del bra grjor faktiskt. Förklädet med grytlappar blev i alla fall så här:Har tidigare varit lite osäker på vad jag skulle göra utav tyget. Hade en MT (MeiTai) i åtanke, men det är ungefär 3 meter tyg så det räcker ju till mycket mer. Tror nästan det skulle kunna bli lite sött som någon förklädesklänning också. Tyget är kraftigt och nog tänkt till gardiner etc, men oj vad det är lätt att sy i så stadigt tyg *skratt* mot alla trikåer och velourer jag sytt i på sistone. Eftersom jag vikte in alla kanter dubbelt så var jag lat och lät bli att zz dessutom så det gick rasande fort att sy. Grytlapparna vadderade jag med bordsfilt, vet inte hur pass bra det komemr funka, men det återstår att se. Födelsedagsbarnet verkade nöjd i alla fall, fast jag inte hann riktigt klart. Son synes på bilden saknas band att trä över huvudet samt knyta ihop i midjan med, men nu är det också ordnat och skall komma den rättmätiga ägarinnan tillgodo så snart som möjligt.

De senaste dagarna har jag även roat mig med att klippa till en massa plagg. Här kan ni se det:


Överst på bild ligger tyg till en jumpsuit stl 80/86 i babymanchester. Turkos sådan och som ni redan har förstått kan jag ju inte få nog utav modellen ;-) denna gång blir det dock med blöjknäppning i grenen. Till höger ligger en t-shirt stl 80 i E-slöjds trikå. Det fick bli en "stuvbits-t-shirt". Nederst till vänster en randig pyjamas (Stoff & Stil) i stl 98 eftersom jag fått intresseförfrågan kring en sådan. Får se om personen ifråga vill ha en fortfarande - tillklippt är den redan. Om inte behåller jag den till mellankillen i alla fall, även om han redan har en, han kan få en till med annorlunda muddfärg - tyget är ju så underbart härligt och mjukt så det lär han nog inte ha någonting emot. Sedan kommer en orange/rödrandig mössa också i E-slöjds trikå. Skall vara stl 74/80, men jag tror den kommer vara större och passar säkert inte minstingen som det är tänkt. Därefter en regnbågsrandig långärmad t-shirt samt en likadan fast turkos/limefärgad E-slöjd ;-), båda två i stl 80. Måste sy något i gult och något i orange/rött också sedan är det dags att överge lillemans garderob ett tag och gå på de andra grabbarnas - framför allt älsta killens garderob som gapar alltför tom just nu.

Förresten så har jag fått två utav plaggen färdiga, så här får ni se bilder på dem:


T-shirten vet jag ärligt talat inte riktigt om jag skall behålla, blir kanske lite mycket med två tröjor i samma färgställning, även om de nu är olika i modellen trots samma grundutförande. Är alla gånger mest nöjd med den långärmade eftersom jag lade ner lite mer energi på den och hade lite bök med att få kantningen i ärmarna att bli snygg - men till slut så!
Nu kallar kidsen!